Hva gjør jeg på, og hvorfor.......?

tirsdag 20. oktober 2009

Kazaghstan

Værkartet med blått for nedbør 12:00 onsdag 20 oktober 2009 (Kazaghan indikert rødt)

Kasakhstan er rangert som det niende største land i verden og verdens største innlandsstat, med et territorium på 2 727 300 km ² som er større enn Vest-Europa. Hovedstaden flyttet i 1997 fra Almaty til Astana, Kazakhstans største by. Kasakhstan har alle typer terreng: Flatlands, stepper, taigas, rock-daler, åser, deltaer, delvis snødekte fjell og ørken. Med 16,4 millioner mennesker er Kasakhstan den 62 største befolkningen i verden.

Kasakhstan har vært bebodd av nomadiske stammer til Russerne begynte årykke inn i på steppene i det 18. århundre, og ved midten av det 19. århundre var hele Kasakhstan en del av det russiske imperiet. Etter den russiske revolusjonen i 1917, og påfølgende borgerkrigen ble territoriet til Kasakhstan omorganisert flere ganger før ble den kasakhstanske sosialistiske sovjetrepublikk i 1936, en del av Sovjetunionen. Kasakhstan erklærte seg som uavhengig stat den 16. desember 1991.

Kasakhstan er etnisk og kulturelt mangfoldig, delvis på grunn av masse deportasjoner av mange etniske grupper til landet under Stalins styre. Kasakhene er den største gruppen. Kazakhstan tillater religionsfrihet, og mange ulike livssyn er representert i landet. Islam er den primære religion. Det Kasakhstanske språket er statens språk, mens Russisk er også mye brukt.

(kilde: Wikipedia)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar