Hva gjør jeg på, og hvorfor.......?

onsdag 21. oktober 2009

kaviar

Russisk kaviar kommer fra den utryddnings truede Beluga Støren i Kaspihavet. I 2006 stoppet all handel med Beluga kaviar, på grunn av de produserende landene manglende evne til å etterleve internasjonale regelverk og anbefalinger. I januar 2007 ble dette forbudet delvis opphevet, og en tillater nå salg av 96 tonn kaviar i året, 15 prosent under det offisielle 2005-nivået.

Beluga Støren kan ta opptil 20 år å nå løpetid og er da rundt 900 kg. Eggene varierer i farge fra nesten svart til lys grå. Lysere farger kommer fra eldre fisk og blir mest verdsatt. Prisene for en boks på 115g varierer fra 120,- NOK i Aktau til over 2000,- i butikken i Norge.

Tilsetninger reduserer verdien av rogn og kaviar, så vanligvis selges den uten tillegg eller behandling. De fleste har en smak av surhet og / eller sødme i smaken.

Kaviar skal håndteres med en skje laget av perlemor, bein eller andre ikke-metallisk materiale, som metall redskaper tendens til å formidle en uvelkommen metallisk smak til den skjøre og dyre rognen.

Beluga kaviar serveres uten utsmykningen på toast, mens andre kaviarer kan serveres på mange forskjellige måter.

(kilde http://aboutkazakhstan.com)

1 kommentar:

  1. Her kan man få kjøpt russisk kaviar i Norge: http://www.importoren.com

    SvarSlett